Svensk mästare i Gin & Tonic

– och dryckesentusiast i gott sällskap av alla er likasinnade!

Örjan Westerlund

Spritförfattare och prisvinnande drink-kompositör

Välkommen att bli inspirerad att läsa och lära mer om whisky, gin, öl, cigarr och choklad och alla de godsaker jag själv med nöje botaniserat i och kultiverat intresse för. 

Det hela började med sedvanlig törst på öl under studietiden. Kanske först mer av ett volymintresse men som snart nog övergick till undersöka både stout och porter, sura och söta belgare med fantasieggande namn som Delirium Tremens, och så släcka törsten med spänstiga tyska och tjeckiska öl, som liksom en klirrande gin och tonic alltid går att återvända till. Intresse för smaker gav snapskryddningar och med det ett glatt skålande och sjungande som i goda vänners sällskap snabbt spred sig till nyfikna sniffar även på whisky, rom och gin. 

Allt detta har hållit mig på spänn efter nya aromer under ett par decennier och gör det fortfarande. Det har också givit nöjet att hålla provningar och berätta den ofta häpnadsväckande historien om hur slump, smuggling och världshändelser har lett fram till de goda drycker vi idag har. 

Det som kanske ändå fängslat mest i detta är alla andra pålästa entusiaster som hängivet kastar sig på nyheter, vill hitta nya kombinationer och blandar nya varianter på etablerade drinkar. Jakten på upplevelser i detta fortsätter för egen del och jag ser med glädje fram emot att fortsätta dela upplevelserna med er alla.  

Örjan Westerlund

Omnämnanden

Allt om w
bokus
wiskytower
Grenadine

Proin gravida nibh vel velit

Mysteries Uncovered

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Stilen är ledigt flyhänt och lättsam, men samtidigt innehållsrik och underhållande, med ett drivande tempo längs den röda tråd som följer fakta och kuriositeter."

- Örebroguiden

52 Gin

When In Wild, You Better Follow Rules Of Nature

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis Lorem ipsum dolor sit ametadipiscing elit.

Scroll to Top