52 Whisky du måste dricka innan du dör – äntligen mer whisky!

Jag är äntligen tillbaka med ny whiskyläsning. Efterlängtade recensioner för shoppingtips och för egen provning. Grenadine Bokförlag spinner vidare på succéserien, där nu tempot sjunker – det är numera bara 52 drycker som ska hinnas med. Författarens beskrivningar av aromer och smaker retar fantasin. Läsaren uppmanas att själv prova och att inspireras att ge egna omdömen i denna snygga, rejält uppdaterade utgåva av Sveriges kanske mest säljande whiskybok.

Denna nyutgåva har tjugotalet nya sorter omsorgsfullt analyserade och utvalda under Örjan Westerlunds sensoriska lupp. Med 52 sorter serveras läsaren en ny sort i veckan ett år framåt. Till innehållet whisky som osar torvrök, ler honungssött mot smaklökarna eller är knäckiga som en knastrig tosca-kaka. Recensionerna ger shoppingtips till whiskypresenter både för dig själv och dina vänner.

  • Boken ger en fast punkt i tillvaron när Systembolagets hyllor tycks oöverskådliga och då taxfree-shopen på färjan gungar.
  • Urvalet innehåller både klassiker och nyheter från hela världen, och passar för såväl nyfrälsta som etablerade whiskydrickare.
  • Läsaren bjuds på noteringar om doft och smak som underhåller. Omdömena tar upp sedvanliga aromer som smörkola och torvrök, men växlar ofta upp whiskybeskrivningarna till urartade sensoriska höjder, där författaren fantasifullt avslöjar lukter och dofter av bildäck, bullar, brûlée och bakelit.
  • En faktarik ABC-del ger grundläggande whiskykunskaper.

52 Whisky du måste dricka innan du dör har kort och gott massor av gyllene whisky att avnjuta i lugn och ro, eller vänners stimmiga sällskap.

Om författaren

Örjan Westerlunds 52 tidigare böcker om whisky, bourbon, öl och gin finns utgivna på 10 språk i 23 länder, sålda i mer än en halv miljon exemplar. Föregångaren 101 whisky du måste dricka innan du dör har sålt i stora upplagor sedan 2009. Örjan Westerlunds Bourbon & American Whiskey vann pris som världens bästa whiskybok 2017. Han belönades 2019 för sina ljudböcker hos Storytel om whisky. Örjan Westerlund har arrangerat hundratals whisky-, gin- och ölprovningar, och har medverkat som whiskydomare för Stockholm Beer & Whisky Festival och som sensorisk bedömare av kryddsprit och rom hos V&S Group.

Scroll to Top